Blåbær/citron-kage

2022-01-01

Blåbær/citron-blondie:

  • 200 g smør
  • 200 g hvid chokolade
  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 3 kniv.sp. salt
  • 1,5 citroner (små)
  • 135 g mel
  • 140 g blåbær

Forvarm ovnen til 175 grader.
Smelt smør og hvid chokolade ved svag varme.
Pisk æg, sukker, vaniljesukker og salt til en luftig masse. Riv skallen af citronerne, pres dem for saft, og tilsæt både skal og saft til æggeblandingen. Pisk chokolade-smørblandingen i.
Sigt melet, og bland det i dejen. rør blåbær i.
Beklæd en springform på ca 26 cm og hæld dejen heri.
Bag kagen i 25 minutter, til der kun hænger en lille smule dej fast, når du stikker i den med en tandstikker eller lignende.

Blåbærmousse:

  • 400g frosne blåbær
  • 4 spsk. sukker
  • saft og skal fra citron
  • 3,5 dl fløde
  • 4 blade husblads
  • 2 tsk. Vaniljepulver

Kom husblads i en skål med koldt vand. Giv blåbær, sukker, vaniljepulver, saft og skal fra citron et opkog i en tykbundet gryde. Si herefter saften fra og kom den i en skål. Vrid husblads for vand og rør husbladsen i saften til det er smeltet. Lad saften køle af. Pisk fløden til meget let skum. Hæld først lidt af den let piskede fløde over i saften og vende herefter det hele over i den resterende fløde.

Citronmousse:

  • 3 blade husblas
  • 200 g piskefløde
  • 150 g creme fraiche 18%
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. fintreven citronskal
  • 1/2 dl citronsaft

Sæt husblassen i blød i koldt vandt i ca. 10 minutter. Pisk creme fraiche og sukker i omkring 5 minutter indtil al sukkeret er opløst. Pisk fløden let. Den må ikke piskes helt stiv.

Lun citronsaft og skal i en lille gryde. Tag gryden af varmen når det begynder at dampe - så er det lige under kogepunktet. Tilsæt straks husblas og rør godt rundt indtil det er helt smeltet.
Tilsæt et par skefulde af creme fraichen i citronsaften og bland godt. Hæld nu citronsaften over i resten af creme fraichen og bland godt.
Vend flødeskummet i creme fraiche-blandingen, og hæld moussen på kagen. Frys kagen i ca 3 timer. 

Citrongele:

  • 6 blade husblas
  • 200 g citronsaft
  • 200 g sukker
  • Gul konditorfarve
  • 1 Citron - Hele citronskiver til pynt under geléen og til pynt oven på geléen

Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Varm citronsaft og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citronsaft, til den er helt opløst. Tilsæt 1-2 dråber gul konditorfarve, så citronsaften får en flot solgul farve.

Lad citronsaften køle af i 10 minutter, så den stadig er flydende, men ikke alt for varm. Læg citrusskiver på kagen så det pynter. Hæld citrongeléen oven på citronmoussen i en tynd stråle, så den fordeler sig jævnt. Sæt kagen tilbage i køleskabet, til geléen har sat sig. Fjern kageplasten og lad kagen tø op i køleskabet gerne natten over.

Pynt:

  • Citronskiver
  • Crisp pearls
  • Skær 3 citronskiver ud af en citron og skær igennem ind til radius af hver skive og vrid dem og læg dem hen over kagen i samme afstand til hinanden. Pynt med crisp pearls som du synes. 

Pynt som du selv synes er flot og servér - VELBEKOMME!

@By_andreaskovbo
 
akjgaard@gmail.com 














 







 
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang