
Donuts
Ingredienser
Donuts (ca. 12 stk.):
0,75 dl mælk (lillefingervarmt)
25g gær
25g sukker
½ tsk groft salt
1 æg
½ tsk stødt kardemomme
1 tsk vaniljesukker
250g mel
50g smeltet smør
1L smagsneutral olie (fx solsikkeolie)
Chokoladeganache:
80g chokolade
50g piskefløde
20g smør
50g hvid chokolade
Pynt:
Hvad du har i skabet, jeg fandt:
Oreos, Snickers, jordbær, kinder bueno, lakridsstænger, Twix.
Fremgangsmåde
Hæld mælken i en skål og tilsæt gær. Tilsæt sukker, salt, æg, kardemomme, vaniljesukker, hvedemel og smør og ælt til en blank og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i ca 45 minutter.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til ca ½ cm's tykkelse. Udstik cirkler af dejen med en rund udstikker (ca 10 cm i diameter) og udstik små cirkler (ca 2 cm i diameter) i midten af hver cirkel. Har man ikke runde udstikkere, så brug 2 glas. Fortsæt til al dejen er brugt.
Læg de rå donuts på en bageplade beklædt med bagepapir og drysset med en smule hvedemel og lad dem hæve tildækket i ca 30 minutter. Opvarm olien i en gryde til den er ca 180 °C varm. Tjek evt. med et termometer. Kog 1-3 donuts af gangen i den varme olie. De skal have ca 1 minut på hver side og er færdige, når de er fint lysebrune. Lad de nykogte donuts afdryppe på et stykke bagepapir.
Afkøl donuts og lav imens chokoladeganache ved at smelte chokolade og fløde sammen i en gryde ved middel varme. Tilsæt til sidst smøret og rør sammen til en blank masse. Dyp nu dine donuts i chokoladeganachen.
Smelt den hvide chokolade i mikrobølgeovn eller over vandbad og dyp en ske i chokoladen og bevæg den hurtigt frem og tilbage over dine donuts, så du får nogle elegante hvide striber på dine donuts.
Pynt nu dine donuts forskelligt med hvad du har fundet i dine skabe eller købt i supermarkedet. drys til sidst resten af den hvide chokolade henover dine donuts for det sidste touch. Velbekomme!