
Flødeboller
KRANSEKAGEMASSE
100 g flormelis
60 g pasteuriserede æggehvider
300 g ren rå marcipan
Vejledning:
Rør flormelis og æggehvider sammen i en lille skål. Tilsæt sukkerhviden til marcipanen lidt efter lidt, til massen er ensartet. Kom den færdige kransekagemasse op i en sprøjtepose ilagt en stor 12 mm. "kruset" tyl (stjernetyl).
Sprøjt massen ud på bagepapir i lige store flader, stjerneformede kager, ca. 5 cm. i diameter. Bages i en 190 grader varm ovn til de er gyldne - ca. 10 min. - afhængigt af tykkelsen. Afkøl dem helt.
HINDBÆRSKUM
250 g sukker
75 g vand
110 g glukose
140 g pasteuriserede æggehvider
15 g sukker
200 g frosne hindbær
1/2 stk. stang vanilje
1 tsk. flormelis
(vaniljestang og flormelis kan erstattes med 1 tsk. vaniljesukker)
Vejledning:
Kog hindbær i en gryde og blend i en minihakker. Lad nu hindbærmassen køle af. Kog de 250 g sukker, vand og glukose i en lille kasserolle til præcis 117 grader. Imens karamellen koges, blandes de 15 g sukker og æggehvider, og dette piskes ganske let og kort sammen i en røremaskine.
Hæld den varme karamel direkte ned til æggehviderne, mens der stadig piskes. Skru nu røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, til skummet bliver fast. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med 1 tsk. flormelis, til kornene skilles ad.
Vend forsigtigt vaniljesukkeret i sammen med hindbærmassen, til skummet er ensartet. Kom skummet op i en engangssprøjtepose med en tyl i. Sprøjt nu hindbærskummet i høje, flotte toppe på de kolde bunde. Det er vigtigt, at skummet fæstner bundene, da det ellers vil falde af under dypningen.
Lad flødebollerne stå i køleskabet mens chokoladen klargøres.
CHOKOLADEOVERTRÆK
75 g kakaosmør (eller kokosolie 30 g)
500 g mørk chokolade
10 g frysetørrede hindbær
Vejledning:
Hak chokoladen og kakaosmørret fint, og varm nu først i 30 sek. og rør rundt, dernæst 10 sek. og rør igen og gentag de 10 sek. indtil al chokoladen kan smeltes under omrøringen.
Kom chokoladen i en dyppevenlig skål/glas/kop. Dyp nu flødebollerne i chokoladen og drys med frysetørrede hindbær. Lad nu flødebollerne stivne i køleskabet.