Flødeboller

2021-04-15

Nødde-kiksebunde

38g smør

75g sukker

Korn fra 1/2 vaniljestang

1 lille æg

75g mel

1/2 tsk bagepulver

1 nip salt

25g hakket hvid chokolade

35g finthakkede hasselnødder

Vejledning:

Pisk smør og sukker luftigt. Tilsæt vanilje og æg og pisk videre. Rør mel, bagepulver, salt, chokolade og nødder i dejen. Rul dejen ud til en pølse på ca 3 cm (hæver i ovnen) Pak pølsen ind i husholdningsfilm og læg i fryseren i en lille times tid. Skær rullen ud i ca 5mm tykkelse og læg på en bradepande med bagepapir med god afstand imellem dem. Bag ved 180 graders varmluft i ca 10-12 min. Køl dem på en bagerist.

Flødebolleskum med lakrids

340g sukker

140g glukosesirup

100g vand

200g æggehvide

4 tsk hvidt sukker

1 tsk vaniljesukker

2 tsk lakridspulver

Vejledning:

Kog sukker, glukosesirup og vand op i en gryde til 117 grader. Pisk imens æggehvider let og tilsæt de 4 tsk sukker. Når sukkersiruppen er 117 grader, hældes det ned i æggehviderne i en tynd stråle imens røremaskinen stadig pisker. Fortsæt med at piske i min. 10 min. Vend vaniljesukker og lakridspulver i skummet. Kom nu skummet i en sprøjtepose og sprøjt skummet på bundene. Kom nu flødebollerne i køleskabet mens chokoladen klargøres.

Chokolade og pynt

450g hvid chokolade

1 spsk kokosolie

Topping (frysetørrede hindbær, knuste oreos, lakridspulver, kokos etc.)

Vejledning:

Temperer chokoladen med kokosolien og kom chokoladen i et glas eller lign. Tag nu flødebollerne ud af køleskabet og dyp i chokoladen. Inden chokoladen størkner, kommes topping på. Sæt de færdiglavede flødeboller på køl til de er størknet godt. Nu er de klar til at sætte tænderne i. 

@By_andreaskovbo
 
akjgaard@gmail.com 














 







 
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang