
Flødeboller
Nødde-kiksebunde
38g smør
75g sukker
Korn fra 1/2 vaniljestang
1 lille æg
75g mel
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
25g hakket hvid chokolade
35g finthakkede hasselnødder
Vejledning:
Pisk smør og sukker luftigt. Tilsæt vanilje og æg og pisk videre. Rør mel, bagepulver, salt, chokolade og nødder i dejen. Rul dejen ud til en pølse på ca 3 cm (hæver i ovnen) Pak pølsen ind i husholdningsfilm og læg i fryseren i en lille times tid. Skær rullen ud i ca 5mm tykkelse og læg på en bradepande med bagepapir med god afstand imellem dem. Bag ved 180 graders varmluft i ca 10-12 min. Køl dem på en bagerist.
Flødebolleskum med lakrids
340g sukker
140g glukosesirup
100g vand
200g æggehvide
4 tsk hvidt sukker
1 tsk vaniljesukker
2 tsk lakridspulver
Vejledning:
Kog sukker, glukosesirup og vand op i en gryde til 117 grader. Pisk imens æggehvider let og tilsæt de 4 tsk sukker. Når sukkersiruppen er 117 grader, hældes det ned i æggehviderne i en tynd stråle imens røremaskinen stadig pisker. Fortsæt med at piske i min. 10 min. Vend vaniljesukker og lakridspulver i skummet. Kom nu skummet i en sprøjtepose og sprøjt skummet på bundene. Kom nu flødebollerne i køleskabet mens chokoladen klargøres.
Chokolade og pynt
450g hvid chokolade
1 spsk kokosolie
Topping (frysetørrede hindbær, knuste oreos, lakridspulver, kokos etc.)
Vejledning:
Temperer chokoladen med kokosolien og kom chokoladen i et glas eller lign. Tag nu flødebollerne ud af køleskabet og dyp i chokoladen. Inden chokoladen størkner, kommes topping på. Sæt de færdiglavede flødeboller på køl til de er størknet godt. Nu er de klar til at sætte tænderne i.