Glazekage

2022-01-01

11-13 pers. Ca. 2-4 dage afhængig af frysetid. 

Du skal bruge:

  • Stavblender
  • Kageplast
  • Springform 24 og 22 cm 
  • Termometer
  • Føntørre


Opskrift:

Mazarinbund:

  • 200 g marcipan
  • 75 g sukker
  • 200 g smør, blødt
  • 4 æg
  • 50 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Pisk marcipan og sukker godt sammen. Pisk derefter smør i til det er ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen og vend til sidst hvedemel i dejen. Kom dejen i en smurt springform på 22 cm.

Bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter.


Kirsebærmousse:

  • 4 bladehusblas
  • 125 g kirsebærsovs
  • 125 g sukker
  • 0,75 dl citronsaft
  • 4 dl piskefløde
  • 170 g skyr


Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand i en skål i 10 minutter. Varm kirsebærsovs, sukker og citronsaft op til kogepunktet i en lille gryde. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme lage. Pisk fløden til flødeskum med en elpisker. Rør skyr i med en ske. Vend den let afkølede kirsebærsovs i fløden. Fordel kirsebærmoussen oven på bunden i formen, og sæt kagen i fryseren i min. 4 timer. 


Hvid chokolademousse:

  • 250 g Hvid chokolade
  • 4 blade husblas
  • 4 dl fløde


Fremgangsmåde:

Tag kagen ud af fryseren og gør en ny springform diameter på 24 cm klar med bagepapir i bunden og kageplast i kanten. Beklæd springformen med sølvpapir udenom så formen slutter helt tæt. 

Husblas lægges i vandbad. Pisk fløden. Smelt chokoladen i en gryde og tilsæt husblas og rør til chokoladen er i en flydende konsistens. Tilsæt 3 spsk. fløde og rør godt rundt. Vend nu chokoladen sammen med resten af fløden.

Hæld nu moussen hen over kagen og sæt i fryseren - gerne natten over. 


Glaze:

  • 5 blade husblas  
  • 250 g sukker 
  • 2 dl sødmælk
  • 50 g glukosesirup 
  • 250 g  hvid chokolade 
  • Pastafarve eller frugtfarve i ønskede farver


Fremgangsmåde:

Læg husblassen i blød i koldt vand. Kom sukker, sødmælk og glukosesirup i en gryde og bring det i kog under omrøring til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i mælkeblandingen.

Kom hakket chokolade i et højt og hæld den varme husblasblanding heri. Lad blandingen stå i ca. 1 min - til chokoladen er smeltet.

Hold litermålet skråt og før en stavblender langsomt ned i blandingen. Blend glazen til den er helt jævn - hold stavblenderen nede i glazen hele tiden, så der ikke dannes luftbobler. Tag stavblenderen langsomt op igen, hold stadig litermålet skråt.

Hæld glazen gennem en sigte over i tre forskellige kander med 2/4 dele i den ene og 1/4 del i de to andre kander. Tilsæt forskellig farve efter ønske i hver af de tre kander. Lad glazen nedkøle til den er tyktflydende eller ca 32 grader. 

Tag imens din frosne kage ud af fryseren. Placer kagen på en rist og stil en bradepande nedenunder beklædt med husholdningsfilm (som gør rengøringen nemmere bagefter). 

Hæld glazen med 2/4 del over kagen så den dækker hele kagen. Start med kanten og derefter hæld i midten. Hæld nu en god sjat af hver af de andre kander med glaze over kagen og tag en føntørre og blæs over kagen. Hæld glaze over og føn indtil du er tilfreds. 

Sæt kagen over på et fad og pynt evt. med egne idéer. Lad kagen tø op i køleskabet i min. 3-4 timer og gerne natten over. 

VELBEKOMME!



@By_andreaskovbo
 
akjgaard@gmail.com 














 







 
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang