Kanelsnurrer (12 stk.)
Dej
5 dl kold sødmælk
50 g gær
1 æg
1000 g hvedemel
150 g sukker
10 g salt
15 g stødt kardemomme
150 g kold smør
Remonce
200 g blødt smør
200 g sukker
20 g stødt kanel
Kagecreme
2 deciliter sødmælk
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spiseskefulde sukker
2 spiseskefulde Maizena
1 vaniljestang
SÅDAN GØR DU
kagecreme:
Start med at flække vaniljestangen på langs - brug en skarp kniv. Skrab kornene ud.
Hæld lidt (cirka en halv deciliter) af sødmælken op i en lille skål, og rør to spiseskefulde Maizena ud i mælken.
Kom resten af mælken forsigtigt op i tykbundet kasserolle sammen pasteuriserede æg, sukker og kornene fra vaniljestangen.
Put også gerne vaniljestangen i - du kan lige så godt vriste al den dejlige vaniljesmag ud af den dyre stang vanilje.
Varm nu op, og pisk hele tiden i gryden, så det ikke brænder på.
Når det koger, kommer du den udrørte Maizena i - og det sker stadig under piskning.
Pisk videre mens kagecremen stivner. Hav tålmodighed, da det kan tage nogle minutter.
Når kagecremen har nået den rigtige konsistens tager du kasserollen, kommer din kagecreme over i en skål og sætter den til afkøling.
Dej:
Hæld mælken i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 7-8 minutter, så du skal bruge en røremaskine og indstille den på lav hastighed.
Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes til den er blank og glat - det tager ca. 7-8 minutter. Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over, så den hæver lidt op.
Slå dejen ned til en fast klump, pak den ind i husholdningsfilm og lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time. Imens dejen hviler, røres remoncen sammen.
Remonce:
Rør smør, sukker og kanel sammen til en remonce med en elpisker.
Kanelsnurrer:
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30x60 cm. Smør remoncen ud over dejpladen med en dejskraber, så det er jævnt fordelt.
Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud igen til ca. 30x30 cm, og skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede.
Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud. Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren.
Sæt kanelsnurrerne på et par bageplader med bagepapir, så snoringerne vender opad. Lad kanelsnurrerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Form nu et 'hul' i midten af kanelsnurrerne med 2 teskeer eller med fingrene. Kom den afkølede kagecreme i hullet. Fyld gerne godt med creme i.
Pensl kanelsnurrerne med æg og bag dem ved 200° i ca. 12-14 minutter. Afkøl kanelsnurrerne på en rist.
Server kanelsnurrerne med hvid glasur - VELBEKOMME!