
OREODRØM
Svampet kakaobund
2,25 dl mel
2 dl sukker
1 dl kakaopulver
1 tsk. natron
0,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. salt
0,5 tsk. vaniljesukker
1 æg
1,25 dl kaffe
1,25 dl mælk
0,5 dl olie
Vejledning:
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
Alle tørre ingredienser blandes.
Resten tilsættes
pisk dejen godt og kom den i en springform på 26 cm.
Bag kagen i ca 30 min. (+/- 5 min.)
Lad kagen køle og skær den lige så kagen står skarpt. Sæt nu kageplast om kagen.
Oreo-mousse
6 blade husblas
150g kondenseret mælk
15 oreo kiks
150 g smeltet smør
6 dl fløde
Vejledning:
Husblas kommes i koldt vand.
hak oreos og gem til senere.
pisk fløden og gem til senere.
varm kondenseret mælk op i en gryde og smelt nu husblas heri.
Tilføj oreos til blandingen.
Vend halvdelen af fløden i massen. Vend derefter resten i.
Hæld nu moussen oven på kagebunden og frys kagen i 2-3 timer.
Dryppende chokoladeganache
160g mørk chokolade
100g fløde
40g smør.
Vejledning:
Hak chokoladen.
Varm fløden op i en gryde. Tilsæt chokoladen og rør til den er jævn og fin.
Tilsæt smøret.
Kom chokoladen i en sprøjtepose/flaske og lav dryp ned af kagen. Resten smøres ud på midten af kagen.
Oreo smørcreme
60g smør
150g flormelis
100g flødeost
5 knuste oreos
1 tsk. vaniljesukker
Vejledning:
Smør, flormelis, oreos og vaniljesukker piskes sammen.
Flødeosten vendes i cremen med en dejskraber.
Sprøjt nu cremen på kagen med stjernetyl.
Pynt
Pynt kagen med oreos - VELBEKOMME!