Pæretærte
2021-04-15
Tærtebund:
2 æg
150g sukker
1 tsk vaniljesukker
125g hvedemel
1 tsk bagepulver
50g marcipan
2-3 modne pærer
50g chokolade
evt. 10g hasselnødder
evt. Perlesukker
Vejledning:
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggemasse. Tilsæt hvedemel og bagepulver og vend forsigtigt dejen sammen. Hak chokoladen, riv marcipanen og bland i dejen. Fordel dejen i en mellemstor springform foret med bagepapir i bunden. Skræl pærerne og skær dem i tynde både. Placer bådene i en fin cirkel med spidsen indad ovenpå dejen og pres dem let ned i dejen. Drys med perlesukker og hakkede hasselnødder. Bag tærten ved 175 °C (varmluft) i 30-35 minutter, til kagen er gylden og gennembagt. Server gerne lun med is, flødeskum eller vaniljerørt creme fraiche.